Parcs i zones verdes amb Amiant

Identificació i avaluació d'Amiant
en Parcs i zones verdes

Abocaments i restes de fibrociment amb amiant

Aquesta activitat cobreix una necessitat molt específica: quantificar el contingut d'amiant en un espai natural públic com ara un parc o una zona verda.

També resulta útil per a organismes públics, interessats en conèixer i crear els seus propis censos d'edificis o instal·lacions amb amiant i planificar-ne la retirada responsable, o bé per obtenir una avaluació del risc potencial de la presència de fibrociment al lloc.

ACM 2020, segons criteris d'imparcialitat i neutralitat (ISO/IEC 17020), executa aquest servei. És una activitat que no implica presa de mostres.

Objectiu

El propòsit de realitzar una identificació i avaluació de restes de fibrociment amb amiant, independent del lloc on es trobi, pretén quantificar la quantitat potencial d'amiant en aquest lloc.

En aquest sentit, una inspecció visual per part d'ACM 2020 permet a més conèixer no només la quantitat total d'amiant a la zona, sinó també a quins llocs es concentra més densitat d'amiant-ciment. Amb això, ACM 2020 pot elaborar mapes de densitat i, per tant, de risc potencial d'inhalació d'amiant.

En base als resultats obtinguts, es plantejaran una sèrie de mesures preventives i correctives, si escau.

Ortofoto
Mapa de Fragments de fibrociment amb amiant
A més presència d'amiant en mal estat en un lloc, més gran és la probabilitat d'aquest per contenir fibres respirables a l'ambient.

Una quantificació de fragments de materials amb contingut d'amiant és l'eina bàsica per disposar de dades per avaluar el risc potencial d'exposició a fibres d'amiant.

Normativa d'aplicació

Actualment no existeix un valor límit per a la concentració d'amiant en sòl al nostre país.

Per tot això, ACM-2020 fa ús del marc normatiu dels Països Baixos i disposa de la formació necessària per aplicar la norma NEN 5707.

Activitats relacionades

Share by: